תכנון מוצר, מכשיר או מתקן התקדם מאוד וזאת תודות לתוכנות השרטוט והתכנון השונות ( תיב"מ) , תוכנות אלה מאפשרות לנו לראות בצורה מוחשית ( תלת מיימדית) את הרעיונות , העקרונות והמחשבות על מסך המחשב.
שיטת בניה של מודלים הינה אינטואיטיבית וידידותית למשתמש , וניתן להפיק צורות מסובכות בצורה מהירה , כל זאת באמצעות תוכנות שונות הקיימות בשוק :
SOLIDWORKS, solidedge, inventor, proengineer ועוד.
אבל עדיין הפקת מודל ממוחשב על המסך לא אומר שניתן לעשות ממנו מוצר אמיתי שפועל בחיי היומיום, כי קורה לא אחת שהמודל המשתקף על המסך פגום , אמנם ניתן לבדוק זאת באמצעים השונים המצויים בתוכנה ,אך יש מקרים שגם בהסתכלות על המודל הממוחשב( על המסך) הכל נראה תקין.
אז מה עושים? הפתרון לכך הפיכת המודל הווירטואלי למודל פיזי וכך להיות בטוחים בתוצאה שנראיית על המסך, כיום ניתן לבדוק באמצעות התוכנה ובעזרת סימולציות שונות גם פרמטרים פיזיקליים כגון זרימה, מעבר חום , רעידות ועוד. יחד עם זאת המודל האמיתי נותן בטחון בתכנון שרצינו.
כדי לייצר מודל שניתן לבדקו בצורה פונקציונאלית עושים זאת ע"י הפיכת קובץ השרטוט
3D לקובץ המותאם למדפסת תלת מימד , כמו בתוכנת סולידוורקס מפורמט
PRT לפורמט
STL. הקובץ החדש נטען במדפסת
תלת מיימד ולאחר זמן מסויים ( תלוי בגודל החלק , בסיבוכיות שלו ) ניתן לקבל מוצר שמחזיקים אותו ביד.
דוגמאות
מודל וירטואלי מודל פיזי
מודל וירטואלי מודל פיזי
בדוגמאות למעלה רואים שני מוצרים שניתן לייצרם בהמשך בייצור המוני וזאת עושים בעזרת תבניות,עדיין לפני שמשקיעים סכומי כסף גדולים בתבנית , חשוב מאוד לראות את החלק המודפס ולבחון באמצעותו את טכנולוגיית היצור.
כתב וערך : גדי סמל גד הנדסה